Out of the box

Kun je dromen over dingen die nog niet bestaan? Over fenomenen die totaal buiten de orde zijn, maar in de toekomst misschien de normaalste zaak van de wereld?
Ik denk van wel. Onze voorouders droomden al van onderzeeboten en van vliegtuigen, eeuwen voordat deze zich in de realiteit manifesteerden. Ik verkeer dus in goed gezelschap met mijn droom van een paar dagen geleden.

Ik droomde over – hoe noem je zoiets? – draadloze kennistransmitters. Ik bewoog mij langs een transparant bouwwerk met op een aantal plaatsen felgekleurde 'doosjes'. Als je daarbij in de buurt kwam, begonnen ze gevoelsmatig geladen kennis uit te stralen en over te dragen. Ik weet er geen betere term voor dan Zuiver Weten. Verwijderde je je van zo'n voorwerp, dan vervaagde de kracht van het kennisveld, maar de inmiddels opgedane ervaring bleef bij je.

Stel je eens voor dat telepathische overdracht van alle kennis op aarde mogelijk is en dat iedereen zich naar hartelust laat aanstralen door allerlei typen kennisdoosjes. Wat een onwaarschijnlijk effect zou dat hebben op onze creativiteit en productiviteit!
En hoe zou onze wereld er dan gaan uitzien?

We leven in een tijd van ongekende tempoversnelling. Wat we dromen is de nabije toekomst.
Als je het mij vraagt ga ik ze dus nog meemaken, die telepatische wijsheidsdoosjes. Over een jaar of tien, op zijn laatst.

Fred Teunissen

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Cindy Jansssen (maandag, 24 september 2012 21:51)

    Ik geloof het ook.