Muziek uit het niets

 

Als er ergens in de kosmos een plek is waar elke gedachte als een herinnering ligt opgeslagen, een plek waar woorden en klanken voor alle eeuwigheid bewaard blijven, dan moet het mogelijk zijn om Bach, Beethoven en Mozart hun eigen werk te horen uitvoeren.

Stel je eens voor: Johann Sebastiaan live op het orgel. Mozart, uitgevoerd door Wolfgang zelf.

 

Zou het kunnen? Ik denk eigenlijk van wel.

Je moet daarvoor dan wel op de juiste golflengte afstemmen. Vraag me niet hoe dat moet, want ik heb geen idee. Wat ik wél vermoed is dat er muziek is op plaatsen, waar je die niet verwacht. Muziek uit het niets.

Een boezemvriend uit mijn jeugd had als motto dat overal muziek is als je maar goed luistert, en natuurlijk had hij gelijk, maar dat is niet precies wat ik bedoel. Dat soort muziek speelt zich immers af binnen de dimensies die we gewend zijn. Je moet daarbuiten zijn. In de buitengebieden van de geest zou wel eens de mooiste muziek te vinden kunnen zijn.

Waarom ik dat denk? Omdat ik – het is alweer jaren geleden – meermalen iets ongehoords heb gehoord, ijle tonen, die in de verte doen denken aan klassieke muziek. Vooral aan Mozart. Dus wellicht heb ik toen even iets opgevangen uit een kosmische discotheek.

De plek waar volgens de overlevering alles, maar dan ook alles bewaard blijft, wordt wel de Akasha Kronieken genoemd. Mijn goede vriend en compagnon Ed schreef er zondag 3 juni een prachtige blogtekst over op zijn website Leeservaringen.

Deze tekst sterkt me in mijn voornemen om te onderzoeken hoe je deze Kronieken kunt raadplegen. Ik heb inmiddels ingetekend op een workshop om hier meer van te weten te komen. Begin augustus is het zover.

Wie weet lukt het me dat klankrijke gebied te betreden.

Mocht dat het geval zijn en ik beluister daar iets, dan hoor je dat hier.

 

Fred Teunissen

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0